sâmbătă, 6 octombrie 2012

....amintiri dulci de toamna...:)


..a venit toamna,acest anotimp nostalgic....asadar va propunem o intoarcere in timp -cand mergeam la bunici si simteam niste arome minunate ,pe care nu le vom uita niciodata-...ce ziceti de merele coapte,cu scortisoara,miere si stafide,de dovleacul copt si pudrat cu zahar sau de o dulceata de gutui cu nuci?
...daca va plac aceste amintiri "dulci"dar si sanatoase va asteptam la noi-le veti gasi in fiecare zi...:)

..de ce este sanatos marul....
Continutul redus de calorii si numeroasele fibre pe care le contine, fac ca marul sa reprezinte un adevarat izvor de sanatate si vitalitate. Datorita proprietatilor sale, acesta are un rol important in prevenirea unor probleme de sanatate si ajuta la prevenirea unor boli cauzate de scaderea imunitatii organismului.
..de ce este sanatos dovleacul...
Principala substanţă nutritivă pe care organismul uman o extrage şi o foloseşte din dovleac este betacarotenul sau vitamina A. O porţie de dovleac copt, de exemplu, are un conţinut extrem de ridicat de betacaroten, un antioxidant esenţial pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi pentru dezvoltarea celulelor pielii. Se poate spune chiar că, din punct de vedere nutriţional, dovleacul este similar cu morcovul.
Cel de al doilea ingredient nutritiv pe care îl conţine dovleacul este potasiul. Acesta e un compus chimic necesar pentru producţia de energie şi pentru funcţionarea sistemului nervos. În plus, dovleacul conţine fier şi magneziu în cantităţi care nu sînt deloc de neglijat, fiind, totodată, şi o sursă valoroasă de fibre, necesare digestiei.

cu drag,echipa Tea House

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu