..a venit toamna,acest anotimp nostalgic....asadar va
propunem o intoarcere in timp -cand mergeam la bunici si simteam niste arome
minunate ,pe care nu le vom uita niciodata-...ce ziceti de merele coapte,cu
scortisoara,miere si stafide,de dovleacul copt si pudrat cu zahar sau de o
dulceata de gutui cu nuci?
...daca va plac aceste amintiri "dulci"dar si
sanatoase va asteptam la noi-le veti gasi in fiecare zi...:)
..de ce este sanatos marul....
Continutul redus de calorii si numeroasele fibre pe care le
contine, fac ca marul sa reprezinte un adevarat izvor de sanatate si
vitalitate. Datorita proprietatilor sale, acesta are un rol important in
prevenirea unor probleme de sanatate si ajuta la prevenirea unor boli cauzate
de scaderea imunitatii organismului.
..de ce este sanatos dovleacul...
Principala substanţă nutritivă pe care organismul uman o
extrage şi o foloseşte din dovleac este betacarotenul sau vitamina A. O porţie
de dovleac copt, de exemplu, are un conţinut extrem de ridicat de betacaroten,
un antioxidant esenţial pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi pentru
dezvoltarea celulelor pielii. Se poate spune chiar că, din punct de vedere
nutriţional, dovleacul este similar cu morcovul.
Cel de al doilea ingredient nutritiv pe care îl conţine
dovleacul este potasiul. Acesta e un compus chimic necesar pentru producţia de
energie şi pentru funcţionarea sistemului nervos. În plus, dovleacul conţine
fier şi magneziu în cantităţi care nu sînt deloc de neglijat, fiind, totodată,
şi o sursă valoroasă de fibre, necesare digestiei.
cu drag,echipa Tea House
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu