joi, 3 octombrie 2013

...invitatie la un recital..divin....

".....fiind socotită sacră, muzica era pentru antici o oglindă a divinităţii..."


Tea House Bucuresti,Ana Chifu(flaut) si Miruna Vidican(harpa) va invita la un concert de muzica clasica, interpretand piese compuse de compozitori precum: J. S. Bach, A. Vivaldi, G. D. Haendel, G. Puccini, dar si muzica traditionala irlandeza - unde flautul si harpa celtica pe care va interpreta Miruna sunt instrumente specifice pentru aceasta muzica - valsuri sau foxtrot. Cele doua au concertat deja impreuna in multe sali, printre care: la Atheneul Roman, in sala George Enescu a conservatorului, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti.

REPERTORIU
Pachelbel - Canon
J.S.Bach - Badinerie
Vivaldi - Iarna
Handel - Ombra mai fu
Dvorak - Humoresque
Grieg - Morgenstimmung
Joplin - Entertainer
Puccini - O mio babbino caro
Shostakovich - Vals nr.2
Skaila Kanga - Der letze tanz der sonne
Anonim - Muzică Irlandeză
Hawai Waltz
Rodriguez - Cumparsita
Harry Fox - Foxtrot
Ana Chifu a urmat studiile la București, Dortmund şi Paris. Este câstigătoare a șapte premii naţionale şi internaţionale. A susținut numeroase concerte şi recitaluri în România, Germania, Franța, Italia, Grecia, Irlanda, Polonia, Bulgaria, Finlanda, Corea, India. A colaborat cu filarmonicile George Enescu și Pitești, este membră a ansamblurilor SeduCant, Profil-Sinfonietta, InterArt, Propuls, DevotioModerna, Opus.art, a Orchestrei Metropolitane de Cameră Bucureşti (România), a facut parte și a cântat solistă alături de Orchestre de Flûte Francais; de asemeni, a luat parte la festivaluri precum S.I.M.N., Meridian (România), Toamna Varşoviană (Polonia), Hilltown New Music Festival (Irlanda), Tom Johnson (Germania), Masan (Corea), invitată a Donne in musica (Italia).
Miruna Vidican a început studiul harpei vârsta de 8 ani la Liceul de Muzică "George Enecu", continuându-şi studiile la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Încă din primii ani de studiu al instrumentului s-a evidenţiat susţinând numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate la: Sala Mică ’’Engelgardt’’a Filarmonicii Sankt Petersburg, SZTE Aula - Szeged, Hoch Schule fur Musik - Munchen, Ateneului Român, Palatul Cantacuzino, Palatul Şuţu. Activatea orchestrală şi-a desfăşurat-o alături de orchestre importante pe plan naţional printre care: Filarmonica "George Enescu", Orchestra Radiodifuziunii Române, Opera Naţională Bucureşti, Teatrul de Opereta "Ion Dacian", Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Piteşti. A participat, de asemenea, la concursuri naţionale şi internaţionale, aflându-se, în general în fruntea clasamentului. În prezent este profesoară de harpă la Colegiul Naţional "George Enescu", doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi membră a Orchestrei Române de Tineret. Îşi desfăşoară activitatea cu pasiune, entuziasm şi devotament, dorind să transmită trăiri pozitive şi benefice ca mesaj general al personalităţii sale interpretative.
Rezervari si detalii suplimentare la tel.0721674578/ceainariateahouse.evenimente@gmail.com

Va asteptam sa va relaxati la un ceai, ascultand flautul si harpa celtica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu