luni, 4 noiembrie 2013

..saptamana ceaiului la Tea House...

..pentru ca    ceaiul este sanatos si benefic  atat pentru corp cat si pentru spirit,initiem SAPTAMANA CEAIULUI  la Tea House Bucuresti.
Incepand de astazi,(4-10 noiembrie)in prima saptamana a ceaiului, prezentam   si (oferim)CEAIUL NEGRU- Black Tea & Flavoured  Black Tea-…astfel din cele 15  tipuri de ceai (Black Tea & Flavoured  Black Tea) ,la un ceai comandat ,al doilea  este din partea noastra…..:)
..despre ceaiul negru….
“…..ceaiul negru, numit rosu de chinezi, este un ceai fermentat. Dupa cules, frunzele sunt puse la ofilit, ceea ce corespunde unei uscari in aer cald. Apoi urmeaza operatiunea de "rulare", care permite "spargerea" frunzelor in asa fel incat sa poata incepe o fermentatie. Este operatia cea mai delicata si cea mai importanta in fabricarea ceaiului negru.De o buna fermentatie depind aciditatea, aromele si culoarea. Penultima operatiune este uscarea, frunzele fiind puse la uscat pentru a stopa fermentatia si a le pastra calitatile organoleptice (gust, culoare, parfum, consistenta). Ultima operatiune este trierea sau cernerea, care permite clasificarea frunzelor in diferite calitati.
Ceaiul negru are un continut bogat de aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, fluor, vitaminele B1, B2, C, PP si K. Frunzele din care este facut ceaiul negru (Camellia sinensis) contin ingrediente precum catechine, polifenoli si flavonoizi care influenteaza neurotransmitatorii din creier, importanti in combaterea stresului. De asemenea, cafeina, teobromina sau teofilina care au un efect revigorant asupra sistemului nervos.
Consumat cu regularitate, ceaiul negru previne cancerul si bolile cardio-vasculare, contribuie la o scadere a colesterolului si a numarului de trigliceride din sange precum si la o reducere a masei de grasime din organism. In acest fel, ajuta foarte mult in reglarea greutatii corporale. De asemenea, o cana de ceai negru, bauta zilnic, previne si vindeca ateroscleroza.
Contraindicatii
Nu depasi doua cesti pe zi! In exces, ceaiul negru ar putea diminua absorbtia fierului la nivelul intestinelor, ceea ce ar putea dauna persoanelor anemice si femeilor insarcinate.
Daca ai o lipsa de calciu si bei ceai negru, poti avea ameteli sau chiar senzatia de pierdere a constiintei.
Intrucat ceaiul negru este bogat in teina, hipertensivii pot consuma o ceasca de ceai pe zi, dar numai cu acordul medicului in prealabil.
Este contraindicat copiilor de varsta mica, avand influenta asupra sistemului nervos.
Timp de infuzare:2 minute.Se poate consuma cu lapte,indulcit cu miere sau zahar brun”
Sursa:Formula AS-dr.Angela Beju-medic terapeut naturist
Va asteptam cu drag si bucurie!

 “Mai bine sa stau trei zile fara mancare decat o zi fara ceai”.-proverb chinez       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu