marți, 25 februarie 2014

..de dragul Doamnelor-concert TRUVERII

Duminica  ,9 Martie incepand cu ora  7 si jumatate seara,dragii nostril TRUVERII vin din nou sa  ne incante…de data aceasta cu un concert dedicat doamnelor si nu numai…
Daca va place muzica medieval a  si daca va place muzica cantata cu pasiune si daruire,atunci va asteptam cu drag la o seara muzicala de exceptie…
Participarea la concert  se face pe bază de rezervare telefonica la  tel. 0721674578/02133515171/0734146895
Rezervările la acest eveniment încep de la ora 19,00 pentru a avea timp sa comandaţi şi să vă servim   până la ora 19.30, din consideraţie pentru artişti.
..despre TRUVERII….
"TRUVERII" este un grup de muzică medievală şi tradiţională,vocal-instrumentală. Grupul readuce în atenţia publicului atât melodicitatea şi bucuria muzicii evului mediu şi a Renaşterii, cât şi prospeţimea şi originalitatea ritmurilor tradiţionale din diferite zone ale Europei.
Concertele lor transmit bucuria muzicala de odinioara, dar urmaresc si o linie educationala a cunoasterii culturale.
Ceea ce fac TRUVERII este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale in cadrul identitatii spirituale europene.
Muzica lor se adreseaza tuturor oamenilor de la copil la batrân indiferent de nationalitate sau conditii sociale. Spectacolele Truverilor sunt o călătorie muzicală de-a lungul secolelor prin întreaga Europă, în care publicul călător are ocazia să întâlnească ritmuri din Transilvania, cântece din Spania medievală închinate Sfintei Marii (secolul XIII - culegerile Cantigas di Santa Maria de Alfonso al X-lea şi Libre Verrmell de Monserrat), muzica trubadurilor care animau curţile medievale şi tavernele vremii, dansuri precum tarantella si pizzica din Sudul Italiei, dansuri din Estonia, poveşti de dragoste occitane şi bretone, legende scandinave. Muzica lor transmite pofta de viaţă, umorul şi voia bună ce animau burgurile medievale şi serbările populare.

De la înfiinţarea sa din 2002, grupul a susţinut constant concerte în cadrul festivalurilor medievale din ţară (Sighişoara, Făgăraş, Mediaş, Râşnov, Braşov, Suceava, Bucureşti), în cadrul stagiunilor Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi ale Muzeului Satului din Bucureşti, a Atelierului de Artă Medievală, Renascentistă şi Tradiţională “Curtea Comedianţilor” precum şi în Spania, Portugalia, Italia, Ungaria, Luxemburg, Belgia şi Franţa cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Ambasadelor României din Portugalia şi Franţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu